Anita Janssen, laat mij u voorstellen!

Maak kennis met Anita Janssen-Rootering?

Mijn naam is Anita Janssen-Rootering en ik ben de eigenaar en oprichtster van

TO BE#TTOUCH #TOBETOUCHED #ANITA JANSSEN TOUCHED. Ik ben gecertificeerd Practitioner in de Tellington TTouch® en TTeam® methode. En lid van de Tellington TTouch Beroepsvereniging Nederland (TTBN).

Om op de hoogte te blijven van alle veranderingen binnen de TTouch is het van belang om regelmatig aan diverse trainingen deel te nemen. Dit is voor mij een kans om mijn werk goed uit te blijven voeren en je op de hoogte te houden van nieuwe mogelijkheden binnen het coachen van de dieren.

Mijn trainingen heb ik in Amerika, Nederland en voornamelijk in Engeland gevolgd. Hier heb ik de kans gehad om te werken met exotische dieren, maar ook met honden, katten en paarden. In Engeland wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van deze methode als ondersteuning in de verschillende asiels. Juist hier kan het het verblijf voor de dieren iets draaglijker maken.
Vrijblijvend Contact

Hoe kon ik door middel van TTouch de band met mijn dieren versterken?
Ik ben van kinds af aan al bezig met het zorgen voor dieren. Vaak tot ongenoegen van mijn ouders, kwam ik met gevonden en gewonde dieren thuis. Door te zoeken naar manieren om mijn eigen hond te helpen met gezondheidsproblemen; Hij liep raar en was heel onrustig. Verder werd ik gek van hem, want hij reageerde al op een lichtje in de verte. Tevens heb ik een konijn met gedragsproblemen geadopteerd. Voor mij, Anita Janssen,  was het dus zaak om iets te zoeken wat mijn dieren zou kunnen helpen. In 2009 zag ik de documentaire van Sarah Fisher ‘Talking to animals’ en zo kwam ik in aanraking met de Tellington TTouch® methode. Door het werken volgens deze methode heb ik geleerd om op een zeer respectvolle manier een nog diepere vertrouwensband op te bouwen, met meer begrip en vooral meer plezier. Ik heb geleerd om te vertrouwen op mijn eigen inzicht in mijn dieren en hun uiterlijk. Bij mijn hond kwam ik er achter dat hij een vernauwing in zijn ruggenmerg had. Na lang vragen aan mijn eigen dierenarts, vond ik er een die bereid was te luisteren. Toen Spotty met grote sprongen achteruit ging is er een scan gemaakt. Hierna volgde een operatie en een lange revalidatie periode.

Mijn grootste voorbeelden zijn dan ook Linda Tellington-Jones,  haar zuster Robyn Hood en vooral niet te vergeten, mijn isnpiratiebron Sarah Fisher met haar geweldige locatie Tilley Farm. Zonder het zien van haar documantaire op de televisie, was ik nooit op zoek gegaan naar een andere manier van omgaan met mijn eigen dieren. Sarah heeft mij laten zien hoe het ook kan zijn.

De insteek van TTouch® methode is dat we ons dier als gezelschap zien en niet als bezit. TTouch® is iets wat ik voor jullie dieren kan doen. Ik, Anita Janssen, werk zonder dwang en drang, want ik wil graag laten zien hoe het is om het vertrouwen van een dier te hebben.

Ben je nieuwsgierig wat ik, Anita Janssen, voor jou en je dieren met behulp van TTouch kan doen? Vrijblijvend Contact